Sluiten

MindFitSchool brengt je VER: Vrede, Energie en Rust

Test jezelf!

Vraag jij je wel eens af of je last hebt van spanningsklachten? Vul onderstaande vragenlijst gratis en snel in, en je ontvangt meteen je resultaat. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Heb je de afgelopen maand last gehad van de volgende klachten?   Niet Zeer veel
Vermoeidheid, uitgeput wakker worden of overdag vermoeid voelen.
Slaapklachten, zoals moeilijk in slaap komen, doorslapen, te vroeg wakker of nachtmerries.
Gespannenheid, stress of opgejaagd gevoel?
Neerslachtige stemming en sombere gevoelens?
Snel geïrriteerd, ongeduldig, of een kort lontje?
Niet tegen drukte of herrie kunnen. Het gevoel overprikkeld te zijn.
Bezorgd zijn, gevoel hebben de controle te verliezen of angstige emoties of gedachten?
Snel geëmotioneerd raken, huilerig zijn of geraakt worden door kleine zaken.
Vergeetachtig, spullen kwijt raken of de draad van het verhaal kwijt zijn.
Het gevoel het overzicht kwijt te raken, chaotisch of verward.
Lusteloosheid, nergens zin in, mat gevoel of nergens toe komen.
Piekeren, druk in het hoofd, malende gedachten?
Geen plezier meer beleven aan de dagelijkse dingen, seks of werk.
Niet in staat voelen problemen aan te pakken, gevoel dat alles zinloos is.
Interesseverlies in werk, andere mensen, seks of hobby’s?
Lichamelijk niet goed voelen, eczeem, hartkloppingen, pijntjes, trillerig, duizeling of darmklachten.
Minder presteren dan voorheen, op het werk of tijdens het sporten.
Het idee ervaren het allemaal niet meer aan te kunnen, gevoel van verlies van controle.
Concentratieproblemen, moeite met focussen of dingen niet af kunnen maken.
Niet helder kunnen denken. Het denken gaat langzaam of woordvindingproblemen.

Vul de hele vragenlijst in om je resultaat te zien.

Resultaat

De ervaren klachten kunnen een indicatie zijn van lichamelijke problemen. Raadpleeg bij twijfel dus altijd jouw (huis)arts of behandelend arts. Houd er rekening mee dat veel problemen te maken hebben met stress gerelateerde klachten, ongezonde voeding, onvoldoende slaap en rust of een ziekmakende omgeving. Maar er kunnen ook onderliggende lichamelijke oorzaken bovenstaande problemen veroorzaken, zoals schildklierproblemen, vitamine gebrek, de overgang of vervroegde dementie.

Jouw situatie (score van )
Soms heb je last van stress. Dat is niet erg, zolang je jezelf en je lichaam regelmatig kalmeert. Het kan erg helpend zijn als je leert goed omgaan met stressgevoelens en jezelf kalmeren. Dat kan door tijd vrij te maken voor onderstaande video’s .

In deze video’s leer je wat je kunt doen bij acute stress en hoe je kunt ontspannen gedurende de dag. Wil je mentaal fit en vitaal blijven en houd je van persoonlijke ontwikkeling? Neem dan eens een kijkje op de Mindfitschool.

of maak opnieuw
Regelmatig heb je last van stress. Misschien ben je gewend aan gevoelens van stress? Wellicht heb je er last van? Wees eens eerlijk: maak je jezelf wijs dat je door deze stress tot actie komt? Of zit je nu in een uitdagende periode van je leven? Is er een lichamelijke oorzaak van jouw stressgevoelens of ben je momenteel niet gelukkig?

Hoe dan ook, analyseer waar de stress vandaag komt. Maak een afspraak met jouw huisarts om van gedachte te wisselen. Onderneem nu stappen om ernstige problemen te voorkomen. Leer bewuster te leven door een mindfulness training en hoe je omgaat met stress in je leven om een burn-out te voorkomen.

Neem contact op met Mariska Bosch (info@mindfitschool.nl) (ACT therapeut, mindfulness trainer en burn-out coach). Zij denkt graag met je mee. Hier vind je meer informatie over haar begeleiding.

of maak opnieuw
Chronische stress. Je hebt momenteel teveel stress in je leven om wat voor reden dan ook. Dringend advies: zoek hulp. Maak een afspraak met je huisarts of een gespecialiseerde burn-out coach om ergere klachten te voorkomen. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Zet jouw klachten op een rij en bedenk waar je naar verlangt. Verlang je naar meer rust, meer energie, meer overzicht, meer plezier in je leven en weet je niet waar je moet beginnen? Neem een kijkje op de website van de Mindfitschool, de leukste mentale ‘sportschool’, voor een flexibele mind en een fijn leven. De Mindfitschool brengt je VER (Vreugde, Energie en Rust).

Hoe zou het zijn als een deskundig en fijn persoon, onbevooroordeeld met je meedenkt? Iemand die snapt dat je veel ballen hoog te houden hebt in jouw drukke bestaan met veel verantwoordelijkheden? Iemand die een berg aan ervaring en kennis heeft en de vertaalslag samen met jou naar jouw situatie kan maken? Bel eens voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek naar Mariska Bosch.

of maak opnieuw

Ontspanningsoefeningen

Soms heb je last van stress. Dat is niet erg, zolang je jezelf en je lichaam regelmatig kalmeert. Het kan erg helpend zijn als je leert goed omgaan met stressgevoelens en jezelf kalmeren. Dat kan door tijd vrij te maken voor onderstaande video’s .

In deze video’s leer je wat je kunt doen bij acute stress en hoe je kunt ontspannen gedurende de dag. Wil je mentaal fit en vitaal blijven en houd je van persoonlijke ontwikkeling? Neem dan eens een kijkje op de Mindfitschool.

Tip: bewaar een linkje naar deze pagina door de tekst uit onderstaand tekstveld te kopiëren.

Welkom op deze pagina

In deze 5 minuten durende video stel ik mezelf kort voor en heet ik je welkom. Ook vertel ik iets over de Mindfitschool.

Zullen we connecten op social media?
Instagram
LinkedIn
Heb je al een kijkje genomen op mijn YouTube kanaal?

Rechts onder de balk van de video zie je een tandwiel, waar je de video in jouw tempo af kunt spelen (versneld of vertraagd).

Ontspannen gedurende de dag

In deze video van 4 minuten geef ik een praktische, eenvoudige suggestie die je kunt doen, zodat je gedurende de dag niet te veel spanning opbouwt.

De acute stress oefening

In deze video van 10 minuten leer je de acute stress oefening.

How to make stress your friend

In deze Engelstalige TED Talk van Kelly MCgonigal leer je hoe je naar stress kunt kijken en welk effect jouw overtuigingen hebben op je lichaam.

Vind je dit soort informatie ook mind blowing? Ben je geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, positieve psychologie en ben je nieuwsgierig naar hoe je de kwaliteit van jouw leven kunt verbeteren zonder jezelf voorbij te rennen? Verlang je af en toe naar meer rust, energie en vreugde in je leven? Sluit je dan aan bij de Mindfitschool.

Loslaat oefening (10 minuten)

In deze Engelstalige TED Talk van Kelly MCgonigal leer je hoe je naar stress kunt kijken en welk effect jouw overtuigingen hebben op je lichaam.

De muziek is van Meghan Curry.